torstai 24. tammikuuta 2013

Sons Of Anarchy

Olette varmasti monet kuulleet sarjasta Sons Of Anarchy? No, jos näin ei ole, niin nyt tarkkana! 

Löysin sarjan aikoinaan ystäväni kautta ja muistaakseni Suomessa kyseistä sarjaa esittää / on esittänyt Subtv. Tähän asti sarjasta on ilmestynyt kokonaiset 5 kautta ja kuudetta odotan enemmän kuin innoissani, mutta sen pariin pääsee luultavasti vasta syksyllä 2013. (Gaah!)

Ajattelin sarjan aluksi olevan vain typerän prätkäkerhon elämästä kertomista sekä täysin päätöstä ampumista / seksiä, mutta onneksi olin väärässä. Sarja sisältää paljon muutakin ja ensinnäkin on hyvinkin tunteisiin vetoava, vaikka noilta alkukohdilta ei niin voisi kuvitellakaan. Päähahmo Jackson "Jax" Teller (Charlie Hunnam) on hyvin sympaattinen hahmo, kun häntä osaa tutkailla oikeilta uomilta. En ala kertomaan sarjasta liikaa, koska en muista missä Suomen tahdissa ollaan ja spoilaaminen ei ole minun tarkoitukseni ellen saa täydellistä fanaattista fanityttökohtausta, jolloin siltä ei vältytä.

Voisin lainata todella luotettavana lähteena tunnettua Wikipediaa:
"Perhe kuuluu Sons of Anarchy -moottoripyöräjengiin, joka taiteilee sekä laittomien että laillisten tulonlähteiden kimpussa yrittäen säilyttää asemansa muiden jengien puristuksessa. Sheriffin kanssa toimiessa on omat ongelmansa ja varjoja kuvioon heittävät itsepäinen ATF-agentti June Stahl sekä piirikunnan apulaissyyttäjä Lincoln 'Linc' Potter. Väkivalta ja valtataistelu ovat elämän arkea. Myös kerhon sisällä kiehuu."

Sarja kertoo myös paljon muuta, itseäni toki naisena kiinnostaa melkein eniten sarjan rakkauskuviot, tiedän laimeaa, mutta näin vaan on! Sarjassa on ensinnäkin valloittava ja vahva nainen Gemma (Katey Sagel) sekä lääkäri Tara (Maggie Siff). Jokainen toki varmasti muistaa Kateyn Pulmusista! Ehkä parasta naisessa onkin kyseinen muuntautumiskyky, koska jokainen Pulmuset muistava tietää, että sarja on täysin päinvastainen SOA kanssa.

Taran ja Jaxin rakkaustarina onkin omassa päässäni kaiken ykkönen ja se tuo sarjaan lisää sitä potkua mitä itse sarjoissa kaipaan. Loistavaa viihdettä ja tämän sarjan seurassa on saanut nauraa, kauhistua, itkeä ja tuntea. Ei todellakaan mikään turha tapaus. Kannattaa tsekata! 

Lopuksi myös omaa fanaattisuuttani kuvana.





2 kommenttia:

  1. Itse oon aivan koukussa kyseiseen sarjaan. Seurasin ensin suomen tahtiin telkkarista, kahden jakson verran ja unohdin koko sarjan. Alesta löysin sitten ykkös ja kakkos kaudet, katsoin ne viikonlopun aikana kaikki putkeen, ja sen jälkeen netistä kaikki jenkeissä ilmestyneet jaksot. :D

    VastaaPoista
  2. Onneksi omakin kaveri suunnilleen tyrkyttämällä tyrkytti tätä, itsekin katsoin joskus ekalta kaudelta jonkun jakson ja pidin, mutta unohdin sinänsä koko sarjan, ellei kaveri olisi tästä hössöttänyt kokoajan. Pitihän sitä lopulta luovuttaa ja sitten kun tätä aloin kunnolla kattomaan niin viisi kautta meni putkella varmaan viikossa.. Sairasta! Mutta loistava sarja ja lisää saisi tulla vauhdilla.

    VastaaPoista