torstai 24. tammikuuta 2013

Muumi fanaattisuus! vol.1

Kukapa ei pitäisi muumeista? Tunnen itse monia, jotka keräävät mukeja, erilaisia tavaroita koskien muumeja sekä ties mitä niihin liittyvää! Itsekin olen saanut uuden pakkomielteen, eli tahdon kerätä muumimukeja sekä välillä muutakin muumitavaraa. En tiedä mikä kyseisissä lihavissa valkoisissa palleroissa on niin kiehtovaa, mutta onhan ne mahottoman söpöjä!

Kalliita vanhoja mukeja en kyllä ala haalimaan, mutta ne mitkä saa tästä hetkestä käsiinsä on itselleni ollut tavoitteena, tietenkin myös rahatilannetta ajattelemalla.

Yksi suurimpia fanaattisia tilanteita, mitä itse olen saanut todistaa, on ollut Stockmannin 150 vuotisen juhlistuksen uuden muumimukin saapuminen ja sen rajoitetut erät. Mikä sen parempi tapa saada ihmisiä ostamaan hysteerisesti jotakin? Muki oli kyllä valoittava, se on myönnettävä ja myös sekin, että olin yksi niistä fanaattisista jotka tuon mukin halusi. Harmi, etten itse asu lähelläkään yhtään Stockmannia ja sen vuoksi omalle kohdalle mukin saaminen meni melkein mahdottomuuksiin. Netistä niitä ei koskaan saanut oikeisiin aikoihin ja kaupoistakin mukit menivät kuullema hetkessä, kun monet haalivat niitä kasoittain. Törkeää! Sitten myydään ne Huuto.netissä kalliilla muille raukoille, jotka niitä ei saanut kaupasta. Miksi kummassa mukeihin ei voinut laittaa ostorajoitusta?

No, kuitenkin. Näin asiat menivät ja en saanut mukia. En ollut valmis maksamaan siitä yli 100€ kunnes iski todella onnekas potku tämänkin tallaajan persiille. Eräs ihana nainen laittoi käyntiin kamppanjan, missä oli valmis kauppaamaan kaikki ylimääräiset omistamansa muumimukit (Stockman 150) samalla hinnalla kuin kaupassakin oli, vain postikulut päälle. Ihana idea. No monet muutkin hyppäsi samaan laivaan ja lupasivat tehdä saman. Silti myöhästyin ja en saanut yhtään mukia! "Onnekseni" sinne ilmestyi omituisia ärsyttäviä trolleja, jotka päättivät pahoittaa aloittajan mielen ja mollata koko idean, koska eivät mukeja saaneet, ajattelin harmistuksissani mennä puolustamaan kyseistä alottajaa ilmaisemalla hänelle että tajuaako hän edes miten paljon hyvää hän on tempauksellaan saanut aikaan ja ihmiset jotka ei saanut yhtään mukia sai edes sen yhden itselleen ja kohtuulliseen hintaan! Niinpä tämä aivan ihana tyyppi päätti, että koska kommenttini piristi häntä niin paljon, hän aikoo myydä viimeisen ylimääräisen mukinsa minulle ja toki samaan hintaan kuin kaupassakin oli. Näin minäkin sain olemattomaan kokoelmaani tämän upean kappaleen! Kiitos siitä upeille ihmisille.



Myös Stockmannin 150 juhlaan liittyen on mukin kuvan kaltainen pyyhekin postissa tuloillaan!

Ajattelin nyt myös lisätä kuvan tilanteesta, mikä minulla tällä hetkellä on mukien suhteen. Niitä ei ole montaa, mutta kokoelma kasvaa jatkuvasti. Nytkin kaupassa on vielä erilaisia mukeja saatavilla ja ne tulee ainakin hankittua! Joten lisää varmasti muumi aiheisia päivityksiä tulossa!



3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. ^ Poistin edellisen kommentin, kun piti tulla vielä muokkailemaan!

    Voi ei aaw apua. Menin ihan sanattomaksi, koska oon itsekin ihan hysteerinen muumifani! Mulla noita mukeja on tällä hetkellä kaapissa vain neljä - en ole koskaan ostanut yhtäkään itse, vaan olen saanut kaikki lahjaksi tärkeiltä ihmisiltä - mutta multa kyllä löytyy paljon muita muumiastioita! Ja haisulipehmolelu. :-) Ja muutakin krääsää.

    Aivan ihana idea tuo ylimääräisten muumimukien myyminen - oot tavattoman onnekas, että sait yhden tuollaisen mukin omaksesi! Olen kateellinen! Täytyy jossain vaiheessa alkaa metsästää itsekin tuota uniikkimukia, mutta köyhän opiskelijan budjetilla se jää ainakin vielä haaveeksi, nyh.

    Mutta joo, ai että, Moomins. ♥

    VastaaPoista
  3. Joo, tiedän että onnea oli matkassa kun tuon ihanan mukin sai! Olin kyllä jo luopunut toivosta, koska tosiaan ei omallekaan pussille mikään yli 100€ muki ois tehnyt hyvää.. Mutta onneksi ihania ihmisiä on olemassa. <3 Mullakin on muumi kulhoja ja lautasia muutamia sekä lusikka! Pyyhkeitä sekä muumitalo! (Maksoi kirpparilla hurjat 6€, mukana monta hahmoa ja parin ikkunankarmin puuttuminenkaan ei saanut mua jättämään sitä rauhaan kun niin halvalla sain! Eikä ole edes lapsia...) Pienenä mulla oli sama talo ja laiva, kunnes tuhma äiti antoi ne pois! :< häpeäisi.

    Mutta eiköhän muutkin muumikamat pääse vielä kuviin ja fanaattisuuni jatkaa kasvuaan. Mukava löytää samanhenkisiä!

    VastaaPoista