sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Game Of Thrones

Muistan ajan, kun kaikki puhuivat Game Of Thronesista. Se oli juuri se aika, kun ensimmäinen kausi oli alkamassa Ylellä ja kaikki tahtoivat katsoa sitä. Monet oli katsonut jo etukäteen, mutta itse kuuluin porukkaan joka ei ollut sarjasta kuullut kun muutamia mainintoja ennen Ylella alkanutta mainontaa. Sarja näytti mahtavalta ja kyllähän ensimmäinen jakso oli pakko katsoa. 

Itse olen huono aloittamaan sarjoja vaan huhujen perusteella, mutta koska tästä oikeasti puhuttiin paljon - ei oikein mahdollisuuksia ollut. 

En malttanut katsoa Yleltä kuin yhden jakson ja loput olikin jo pakko ahmia nopeampaan tahtiin kuin televisiossa olisi edetty. Lisäksi varsinkin Ylen kanavien kanssa, minulla on ongelmia muistaa millon ohjelmat tulee. En tiedä onko muilla koskaan ollut tämmöistä ongelmaa, mutta joku Grey tulee Neloselta joka keskiviikko, kello 21:00 ja en koskaan unohda! Mutta kun kyse on Ylestä, unohdan kaikkien ajankohdat. En käsitä! Vaikka ohjelma olisi mielenkiintoinen ja tahdon sitä seurata, niin ei. En muista.

Jos olisi mahdollista, että joku ei ole sarjasta kuullut, niin tässä pieni tietopaketti:

Kyseessä on Yhdysvaltalainen fantasiatelevisiosarja, jonka on luonut David Benioff ja D.B Weiss, sarja perustuu George R.R Martinin Tulen ja Jään laulu - fantasiakirjasarjaan.

"Sarja kertoo Westerosin maanosasta, missä aatelissuvut kamppailevat vallasta. Valtakamppailun lisäksi kylmässä pohjoisessa valtavan jäämuurin takana vanhat taruolennot tulevat uudestaan esiin uhaten koko Westerosin turvallisuutta. Muukalaisilta väkeä suojaavat Yövartion veljeskunnan miehet. Sodan ja väkivallan keskellä kaikki pelaavat valtaistuinpeliä."

Välttämättä itse juonikaan ei sinänsä aiheuta kiinnostusta ja tunnelmaa noin kerrottuna, että tämä on pakko katsoa, mutta olen silti hyvin kiitollinen siitä, että aloin tätä seuraamaan. Sarjassa on paljon hahmoja ja ensimmäistä kertaa melkein en ole kiintynyt kenenkään tiettyyn hahmoon tai kenties parinkuntaan (joita tunnun aina keräävän ihana pari - listaani) vaan minua kiinnostaa melkein tasapuolisesti kaikki hahmot ja tapahtumat. Upea sarja, josta varmasti saa hyvinkin vahvasti elokuvamaiset fibat. Ei vaikuta millään pikkurahalla tehdyltä rähnältä vaan tehosteet on oikeasti hyviä, eivätkä aiheuta älyttömiä naurukohtauksia. Monet sarjat kaatuvat siinä vaiheessa, kun tehosteiden pitäisi olla muuta luokkaa ja muuten hyvin tehty sarja huonoilla tehosteilla - ei toimi.

Suosittelen kyllä kaikille, mutta pienimmät katsojat voisivat jättää sarjan tulevaisuuden "pakko katsoa" - listalle. Aika raakaa menoa ja suhkot suoraa seksuaalista sävyäkin esiintyy. Eli jos tuntee, että on herkkä näissä asioissa, niin kannattaa kyllä varmasti jättää välistä. Itse olen vaan tyytyväinen kun sarja on kerrankin näinkin suora ja selvä, eikä sitä perus yhdysvaltalaista "näytetään vähän tissiä" - meininkiä vaan miehiäkin näkee eritavoin kun yleensä Amerikkalaisissa tuotannoissa. Raakuudestakin isot pointsit! Mennään samassa luokassa True Bloodin kanssa, jossa myös pidin kovasti, että asioita ei hyssytellä vaan kaikki tulee päin näköä!


3. Kausi alkaakin pian ja sitä on ainakin tässä huushollissa odoteltu kuin kuuta nousevaa. Melkein yhtä kovasti kuin Sons Of Anarchyn uusinta kautta! Sonsseja saa kuitenkin odottaa vielä kauan, mutta onneksi GOT sentään vähän tyydyttää minun mielihalujani. Hyviä katseluhetkiä teille ihanaiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti