torstai 5. marraskuuta 2015

Rikkoutuneita unelmia

Hei taas!

Näin se aika vierähtää. En tuossa hetkeen kirjoittanut mitään, koska minulle kävi se keräilijän pahin painajainen, eli mukien rikkoutuminen. Onneksi kaikki mukini eivät hajonneet, mutta lopullinen rikkoutumisien saldo oli 21 mukia + 2 vanhempaa mukia, joista lähti pieni pala molemmista irti eli toisaalta nekin rikkonaisia. Onneksi vakuutus tuli asiassa vastaan, muuten olisi kyllä päässyt itku.

Tosiaan meillä oli perheessä ollut edessä uuden asunnon osto ja toki muumit pitivät muuttaa mukana ja muutto stressasi juurikin muumien osalta minua kovasti. Muumit toki selvisikin muutosta mallikkaasti, mutta muutossa ilmeisesti minun vitriini oli vähän asettunut huonosti, vaikka mielestäni asettelin hyllyt tukevasti ja tarkastelin, että vitriini on ok muuton jäljiltä.

Mukeja hyllyyn pakatessani, sain sinne melkein kaikki kun hetkeksi vitriinille selkäni kääntäessä alkaa kuulumaan kauhea kolina.. Vitriinin ylinhylly tippui taustalevyn siirtymisen seurauksena kumoon ja kippasi koko ylähyllyllisen mukeja parkettilattialle. Kyllä siinä oli sydän syrjällään kun katsoi sitä sotkua lattialla, voitte kuvitella kuinka paljon sirpaleita tuollaisesta määrästä mukeja tulee. Saimme loput yhteistyöllä pelastettua kumoutuneen hyllyn välistä, joka onneksi esti toista hyllyä mukeja tippumasta, kun ylinhylly tippui esteeksi eteen. Saimme sieltä sitten kaivettua kalliimmat mukit turvaan, vaikka myös parista kalliimmasta pala ehtikin lähteä.

Ainut lohtu tilanteessa oli, että ylähyllyllä minulla oli paljon mukeja, jotka sai edelleen kaupasta n. 10 mukia lukuunottamatta. Lisäksi minulla oli ihania ystäviä, joista yksi halusi luopua muumeistaan ja häneltä sainkin ostettua 8 mukia pakettina, joita en kaupoista enää saanut. Lisäksi toiselta ystävältä löytyi keltainen Pikku Myy, mitä hän ei tarvinnut. Mukit olen siis saanut haalittua takaisin sinistä Nuuskamuikkusta ja Siestaa lukuunottamatta.

Kyllä tuijottelen nytkin stressaantuneena vitriiniä ja pelkään, että kohta ne tippuvat uudestaan.. Ainut onni tilanteessa oli, ettei kukaan muuttoavusta tai koira ollut alla, kun tuo tapahtui. Ettei kellekään sattunut mitään. Lattiaankin tuli pientä lommoa, mutta ompahan heti elämää uudessa kodissa.. Huh, voin kertoa, että tilanne oli kamala ja olen varmaan vieläkin shokissa asiasta, koska en osannut kuin seisoa suu auki. Äitini reagoi paljon voimakkaammin hokien nimeäni ja itkien, kun häntä harmitti niin kovasti minun puolestani. Silloin tajuaa, kuinka ihmiset välittää ja äitini ymmärsi, kuinka iso asia nuo muumit on minulle. <3 Häneltäkin sain yhden hajonneen mukin lahjaksi. Ihana.

Tässäpä pientä kuvasatoa. Suurinta tuhoa ei kuvattu, kun silloin oli liian paniikki päällä, eli lattiakuvat on jo sellaisia, millon suurin sotku on siivottu.

Pitäkää kaikki muumeistanne huolta ja tarkastelkaa vitriinejänne välillä. Lisäksi älkää ihanat pitäkö mielellään muumeja ainakaan lasihyllyvitriineissä, ettei se lisää hajoamisen riskiä. En toivoisi tätä kyllä pahimmalle vihamiehellenikään! 

Nyt ollaan jo onnen puolella, kun tuhot on melkein korjattu, mutta muutama viikko sitten ei naurattanut.








Sitten jos jotain positiivisempaa, eli uutuuksia, mitkä on vielä ihan ehjiä ja olen tässä haalinut. Eli uusi tupla lautaspaketti sekä kaikki uudet osat ihanaan talviuni -muki sarjaan + joku peltipurkki, mitkä myöskin ilmestyi nyt talveksi. Muita purkkeja sarjasta tuskin hankin, kun tilaa ei ole.







Seuraavassa jutussa sitten vähän tulevista uutuuksista!

4 kommenttia:

  1. Kiva jälleen lukea postaus sinulta, vaikka tällä kertaa aiheena olikin myös tällainen keräilyn varjopuoli :/ Onneksi sait jo hankittua osan rikkoutuneista takaisin, se varmaan lievittää pahinta harmitusta?

    Minulla on toistaiseksi onneksi vain yksi muki rikkoutunut, ja sekin oli yleinen, mutta kuinkas ollakaan, juuri tunnearvollinen keräilyni alkukipinän aikaansaanut muki.

    Mistä kaupasta löysit tuon purkin..? Onko se suunnilleen Fazerin purkin kokoa?

    Aiotko ostaa Stockan lautasen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo harmitus ei ole enää niin suuri kun aikaisemmin, vähän tässä jo tullut päästeltyä höyryjä ulos. :D Mutta tosiaan, se on aina harmi kun kun joku hajoaa, oli se nyt sitten se yksi muki tai yli 20 mukia, mutta itse ainakin olisin harmitellut myöskin yhtäkin mukia. On ne niin tärkeitä, vaikka kuinka olisivatkin vaan astioita.

      Tuon purkin taisin ostaa Prismasta (olen nähnyt myös Citymarketeissa) ja tuo purkki on siis tosi pieni, niitä oli kyllä sellaisena kahvipurkin kokoisinakin, ihan kivoja, mutta kaikkea ei voi ostaa.

      Ja Stockmann lautanen on jo laitettu tilaukseen! Toivottavasti meni tilaus läpi. Pakkohan se on saada kun kuosi on yksi lempparini. :)

      Poista
  2. Kiva kun olet taas jaksanut kirjoitella :) Olin kyllä ihan järkyttynyt noista rikkoutuneista mukikuvista. Voin vaan kuvitella miten pahalta se on voinut tuntua kun vuosien keräilyn tulos menee tuhansiin osiin :( Onneksi pahin on jo takanapäin!

    Uusi alkuvuodesta ilmestyvä sarja on kyllä ihana ja tuskin maltan odottaa, että pääsen niitä hipeltämään kauppoihin. Harmi kun eivät ilmesty ennen joulua, siinä olisi ollut hyvä sauma toivoa niitä joululahjaksi ;)

    VastaaPoista
  3. Voi ei!! Onneksi oli kuitenkin vakuutus, ja ennen kaikkea, ettei kukaan, koira tai ihminen jäänyt alle. Tuollaisia aarteita kun säilyttelee vitriinissä, niin kannattaa panostaa myös laadukkaaseen vitriiniin. Omani olen teettänyt puusepällä perhepiirissä, niin on takuukestävät hyllyt ja kaappi : )

    Ensi vuoden Muumi uutuudet on kyllä aikas ihania : )

    VastaaPoista